۲۲ نکته تغذیه‌ای برای آن ‌که نمره سلامت‌تان ۲۰ شود

تغذیه خوب برای زندگی خوب
نگاهی به اطرافتان بیندازید؛ تقریبا هرکسی را می‌بینید یا رژیم‌ غذایی خاصی را رعایت می‌کند یا خسته از امتحان کردن انواع رژیم‌ها به‌دنبال راه‌های میانبر دیگری برای کاهش وزن است. شما جزو کدام گروه هستید؟ آیا مفهوم دقیق رژیم غذایی را می‌دانید؟ همیشه رژیم غذایی به معنی رعایت یک نوع برنامه غذایی خاص نیست؛ بلکه گاهی به معنی داشتن برنامه غذایی منظم و رعایت اصولی خاص برای حفظ سلامت بیشتر با تغذیه مناسب است.

 

۱- دومین فنجان را بنوشید: طبق مطالعات «مجله بین‌المللی تغذیه آمریکا»، نوشیدن دو فنجان چای یا قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت می‌شود. بنابراین نوشیدن چای و قهوه را از برنامه غذایی‌تان حذف نکنید و صبح را با یک فنجان از این نوشیدنی‌ها شروع کنید.

 

۲- از قابلمه بخورید: دیس غذا را سر سفره نیاورید! اگر هرکدام از اعضای خانواده غذا را مستقیم از قابلمه در بشقاب ریخته و میل کند، ۳۵ درصد کمتر از وقتی که غذا را از دیس می‌کشد، غذا می‌خورد. بنابراین برای کاهش وزن، بهتر است خیلی شیک نباشید و غذا را داخل دیس نکشید.

 

۳- فکر کنید: پیش از نوشیدن، فکر کنید. به طور میانگین هر شخص روزانه ۴۰۰ کالری انرژی از انواع نوشیدنی‌ها دریافت می‌کند. بیشتر نوشیدنی‌های صنعتی مانند نوشابه‌ها و آبمیوه‌ها قند فراوانی دارند؛ به همین سبب بهتر است آنها را با چای سبز و دیگر نوشیدنی‌های طبیعی جایگزین کنید تا ببینید در طول یک سال چه مقدار از وزنتان کم خواهد شد.

 

۴- چی بخوریم؟ نهار چی خوردم؟ این سوال مهمی است که باید جواب خوبی برای آن پیدا کنیم! پژوهشگران انگلیسی معتقدند اگر پیش از آغاز صرف وعده‌های غذایی به آنچه در وعده قبلی خورده‌ایم، فکر کنیم و از خود بپرسیم، چقدر از وعده قبلی را خوردم؟ چقدر کالری دریافت کردم؟ و در یک جمله به وعده قبلی غذا دقت کنیم، میل به خوردن تا ۳۰ درصد کاهش می‌یابد.

 

۵- پروتئین فراموش نشود: پروتئین‌ها بهترین ترکیب‌های غذایی برای افزایش سوخت و ساز و کاهش اشتها هستند. علاوه بر این‌که کمک می‌کنند در وعده‌های بعدی، حجم کمتری میل کنید.

 

۶- دانه‌ها را فراموش نکنید: مصرف دانه‌های غلات و حبوبات باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و حمله قلبی و مغزی می‌شود. علاوه براین‌که فیبر موجود در این خوراکی‌ها باعث پر شدن حجم معده و جلوگیری از پرخوری می‌شود.

 

۷- رابطه ماهی و ذهن: مصرف هفته‌ای یک تا دو بار ماهی باعث عملکرد بهتر مغز می‌شود. اسید چرب موجود در ماهی یا همان امگا ۳، مانع ابتلا به مشکلات مغزی مانند آلزایمر می‌شود.

 

۸- از اینترنت کمک بگیریم: اگر عضو وبسایتی علمی باشید که پیام‌های بهداشت، سلامت و رژیم‌غذایی برایتان ارسال می‌کند، در پیگیری و توجه به رژیمتان راسخ‌تر می‌شوید.

 

۹- نسبت‌ها را جدی بگیرید: پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا اعلام کردند اگر هر روز تلاش کنیم یک‌چهارم خوراکی‌هایی را که می‌خوریم، کاهش دهیم، گام بزرگی برای کاهش وزن خود برداشته‌ایم. این کار بسیار ساده اما مهم است. مهم‌تر این‌که این کار بتدریج انجام شده و آسیبی به سلامت بدن نیز وارد نمی‌شود.

 

۱۰- تلویزیون را خاموش کنید: پژوهشگران دانشگاه ماساچوست پس از بررسی شرایط افراد مبتلا به اضافه وزن اعلام کردند، افرادی که هنگام غذا خوردن، تلویزیون می‌بینند، به‌طور متوسط ۲۸۸ کالری بیشتر انرژی دریافت می‌کنند.

 

۱۱- قاشق و چنگال را رها کن: هنگام جویدن غذا، قاشق و چنگال را داخل بشقاب بگذارید و آهسته و شمرده بجوید. این کار کمک می‌کند دو هورمون مربوط به احساس سیری بهتر ترشح شده و پرخوری نکنید.

 

۱۲- نان، سیری، خوش‌اندامی: اگر برای صبحانه از نان چاودار به جای نان گندم استفاده کنید، میزان مواد معدنی و فیبر دریافتی افزایش می‌یابد. از طرفی میزان قند خون افزایش یافته و تا ظهر احساس سیری کرده، به همین دلیل پرخوری نخواهید کرد.

 

۱۳- سبزی‌ها و میوه‌ها: دیگر احتیاجی به یادآوری خواص فراوان آنها نیست، تنها کافیست همیشه به یادشان باشید! میوه‌ها و سبزی‌ها منبع انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.

 

۱۴- سبز بنوشید: چای سبز کمک می‌کند اسکلت استخوانی استحکام پیدا کند. این مساله مانع شکستگی استخوان در سنین بالاتر می‌شود.

 

۱۵- خوب بخوابید: هشت ساعت خواب به بازیابی انرژی کمک خواهد کرد. اگر کمتر یا بیش از این مقدار بخوابید، میزان ترشح هورمون رشد مختل شده و همین موضوع باعث ایجاد اختلال در رشد و افزایش وزن می‌شود.

 

۱۶- ۲ لیوان شیر: روزانه دو لیوان شیر بنوشید. به این ترتیب خطر ابتلا به ناراحتی‌های قلبی تا ۱۶ درصد کاهش می‌یابد.

 

۱۷- روی بخورید: مصرف روزانه ۱۵ میلی‌گرم روی، سلول‌های ایمنی را تحریک می‌کند. بنابراین پروتئین بیشتری در بدن ساخته شده و عفونت‌های باکتریایی کاهش می‌یابد.

 

۱۸- غذای مورد علاقه‌تان را میل کنید: اگر خوردن یک همبرگر با ۵۰۰ کالری به اندازه یک چیزبرگر با هزار کالری خوشحالتان می‌کند، انتخاب هوشمندانه‌ای انجام دهید. خوراکی مورد علاقه‌تان را انتخاب کنید و برای جبران کالری اضافی در خوردن خوراکی‌های دیگر ملاحظه کنید. بخورید و بیاشامید، اما زیاده‌روی نکنید!

 

۱۹- غذای چهل‌تکه: غذاهایی را انتخاب کنید که با افزودنی‌های کمتری درست شده و بیشتر به شکل طبیعی‌شان نزدیک باشد. به این ترتیب، ترکیب‌های غیرضروری و بیماری‌زای کمتری وارد بدن شده و سلامت‌تان را تهدید نمی‌کند.

 

۲۰- پاپ کورن: در تحقیقاتی که پژوهشگران آلمانی در سال ۲۰۱۳ میلادی روی ۵۰۰۰ نفر انجام دادند، مشخص شد کسانی که به‌عنوان میان‌وعده، پاپ‌کورن کم‌نمک و کم‌روغن می‌خورند، در وعده غذایی پس از آن کالری کمتری دریافت می‌کنند.

 

۲۱- گردو، رقیب پاپ‌کورن: گردو نه تنها موجب افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می‌شود، بلکه مصرف آن به‌دلیل فیبری که دارد به کاهش وزن نیز کمک می‌کند.

 

۲۲- باز هم صبحانه: اگر صبحانه، تخم‌مرغ میل کنید، پروتئین بیشتری به بدنتان می‌رسد و خوش‌اندام می‌مانید. تخم‌مرغ غذای کاملی است.

——————————–

 

درباره‌ی

همچنین ببینید

چگونه در فصل گرما عرق کردن بدن را کنترل کنیم؟

با رسیدن فصل گرما یکی از اصلی ترین مشکلاتی که اکثر افراد با آن مواجه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

عطر و ادکلن ارشاکو