مقدار اندک اضطراب در امتحانات سبب افزایش تمرکز و دقت حواس در فرد است و تغذیه مناسب به ویژه خوردن صبحانه، اضطراب امتحان را کاهش می دهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ،دکتر امیررضا چمنی، روانپزشک، با بیان این مطلب افزود: اضطراب یک هیجان ناخوشایند است که در فرد ایجاد دلشوره و نگرانی مبهم و بدون علت مشخص می کند. زمانی استرس در کنکور و امتحانات طبیعی محسوب می شود که شدت آن متناسب با شرایط امتحانات باشد; چرا که این امر خود جنبه مثبت داشته و سبب افزایش تمرکز دقت حواس، کارائی و عملکرد شخص می شود. در صورتی که دامنه اضطراب زیاد و شدت آن نامتناسب باشد فلج کننده بوده و باعث مختل شدن عملکرد فرد می شود.
وی استفراغ، دل درد، تکرر ادرار، تنگی نفس، تپش قلب، بی قراری، بیخوابی، بی اشتهایی و لرزش را از علائم جسمانی اضطراب در کنکور و امتحانات برشمرد و درباره علل بروز اضطراب امتحانات تصریح کرد: انتظارات نامعقول و نامناسب والدین و اولیا مدارس، ترس از شکست در امتحان و نگرانی از نتیجه امتحانات و تطابق دادن عامل موفقیت و ارزشمندی فرد با نتیجه آزمون از علل بروز استرس و اضطراب در امتحانات است.
این روانپزشک افزود: گاهی مشاهده می شود منبع عزت نفس و ارزشمندی شخص، موقعیت فرد در امتحان و کنکور قرار می گیرد بنابراین اگر تنها منبع عزت نفس شخص، نتیجه کنکور باشد بار روانی شدیدی بر فرد گذاشته و در نهایت عدم نتیجه گیری در کنکور یا امتحان باعث کاهش عزت نفس فرد می شود.
———————————–