زمانی که سال، نو میشود و طبیعت و زندگی جان دوباره میگیرد بهترین زمان برای اجرایی کردن برنامهی کاهش وزن است.
همهی ما در زندگیمان لیستی از کارهای نکرده داریم که برای انجامشان مدام امروز و فردا میکنیم. در واقع همهی ما «فردا» ها یا «هفتهی آینده» هایی داریم که هرگز فرا نمیرسند و ما همچنان کار امروز را به فردا میسپاریم. احتمالاً برنامهی لاغر شدن هم یکی از همان کارهایی است که عملی کردن آن را به فرداهای نیامده میسپارید. اما زمانی که سال، نو میشود و طبیعت و زندگی جان دوباره میگیرد بهترین زمان برای اجرایی کردن برنامهی کاهش وزن است. حالا که سال جدید فرا رسیده است ۷ توصیه داریم که به شما کمک میکند گام موثری در جهت خوش اندامیتان بردارید. با ما همراه باشید.
١- به طور مرتب غذا بخورید
باور کنید لب به غذا نزدن چارهی کار نیست. صرفنظر کردن از وعدههایی غذایی تأثیر منفی روی متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن میگذارد. میدانید اگر بدنتان را از مواد غذایی محروم کنید چه اتفاقی میافتد؟ بدن آیندهنگری میکند و برای روز مبادا کلی چربی اضافی ذخیره میکند. به جای اینکه خودتان را از خوردن محروم کنید، وعدههای بیشتر و مغذیتر و البته با حجم کمتری میل کنید. اگر دقیقتر بگوییم باید هر ۳ ساعت یکبار غذا و یا میان وعدهی سبک میل کنید و بعد از ساعت ۷ شب دیگر چیزی نخورید. چون بعد از این ساعت متابولیسم بدن کندتر میشود برای همین هم بدن کالری کمتری میسوزاند.
٢- پیمانه ها کوچک میشوند
معلوم است هر وقت حجم غذایی که میخورید را کاهش دید وزنتان نیز کاهش پیدا میکند. تقریباً از ۴۰ یا ۵۰ سال پیش حجم غذایی که در رستورانها و جاهای مختلف سرو میشود بیشتر شده و اکثر مردم نیز نسبت به آن سالها چاقتر شدهاند. عادت کنید تا اندازهی پیمانه ها را کوچکتر کنید. در بشقابهای کوچکتر غذا بکشید و سعی کنید به جای محروم کردن خود از خوردن، کمتر بخورید و میان وعده های سالم را جایگزین هلههوله کنید.
٣- رژیمهای شوک آور تعطیل
رژیمهای لاغری این حس را ایجاد میکنند که تغذیه و غذا خوردن دشمن ما هستند. این فکر را از سرتان بیرون کنید. غذا خوردن دشمن ما نیست. مواد غذایی متنوع منبع دریافت مواد مغذی و سالم ماندن است. اشتباه نکنید. رژیمهای یویویی یعنی اینکه مدام چاق و لاغر شوید دشمن قسم خوردهی سلامتی ما هستند. زمانی که به طور ناگهانی میزان مواد غذایی مصرفی روزانهتان را بسیار کم میکنید بدن برای تأمین نیازهای خود متابولیسم اش را کندتر میکند تا بهتر بتواند انرژی ذخیره کند. در نتیجه روند لاغری هم کند تر و مشکلتر میشود.
۴- به مغزتان فرصت دهید
آرامتر غذا بخورید. تند تند غذا خوردن یکی از عوامل چاقی است. به خاطر اینکه مغز نیم ساعت وقت میخواهد تا فرمان سیری را صادر کند. یعنی اینکه شما سیر شدهاید و معدهتان پر شده است اما مغز کمی بعدتر سیگنالهای سیری را ارسال میکند. برای همین زمانی که شما تند و تند لقمهها را میبلعید از سیر شدنتان غافل میشوید. این میشود که بیشتر از نیازتان میخورید و چاقتر میشوید. بین هر لقمهای که به دهان میبرید قاشق و چنگال را داخل بشقابتان بگذارید. لقمه را با دقت و آرامش بجوید و دوباره قاشق را بردارید.
۵- در یخچال و گنجهها چه خبر است؟
یخچالتان را تفتیش کنید: چه میبینید؟ چند شیشه سس مایونز، باقیماندهی پنیر، شیرینی خامه ای، باقیمانده پیتزا؟ حالا کابینتها را باز کنید. وضعیت چطور است؟ اینجا هم پر از پفک، چیپس، بیسکوییت، کیک و کلوچه است؟ با خودتان صادق باشید. اگر به راستی یخچال و گنجههایتان پر از مواد غذایی چرب، شیرین و پرکالری باشد امیدی به لاغریتان نداشته باشید. همهی این مواد غذایی را از آشپزخانهتان دور کنید. هلههولهها و مواد غذایی آماده و صنعتی دوست تناسب اندام شما نخواهند بود.
۶- کمی وزش کنید
اگر مدام مهمانی میروید و کلاً خودتان هم میدانید که آدم پرخوری هستید باید بدانید که در طول روز زمان کافی برای کالری سوزی نخواهید داشت. برای همین نقش ورزش پررنگتر میشود. ورزش با ورزیده کردن عضلات، وزن را پایین نگه میدارد و زیبایی ظاهری شما را بیشتر میکند. یعنی اینکه خوش اندامتر و خوش فرمتر میشوید. برای اینکه به وزن و اندام ایده آلتان برسید هم باید میزان کالریهای دریافتیتان را کاهش دهید و هم اینکه ورزش کنید.
٧- باید دلیل پرخوریتان را کشف کنید
کمی فکر کنید. با خودتان صادق باشید و دلیل پرخوریهایتان را جستجو کنید. آیا زمانی که خیلی استرس دارید و یا حوصلهتان سر رفته به سراغ مواد غذایی میروید؟ توجه داشته باشید بعضی وقتها زیادهروی در خوردن منشأ هورمونی دارد. به عنوان مثال تغییرات هورمونی ایجاد شده قبل از عادت ماهانه خانمها باعث میشود که بیشتر خانمها میل زیادی به مصرف مواد غذایی شور یا شیرین داشته باشند. عامل دیگر پرخوری نقش احساسات و عواطف است. برخی افراد زمانی که افسرده هستند بیشتر میخورند. از طرف دیگر در دورهی ناراحتی و افسردگی معمولاً فعالیت بدن هم کم میشود. برای همین هم احتمال چاقی و اضافه وزن بالا میرود. در اینگونه مواقع اول به فکر رفع ناراحتی، اضطراب و استرسهای خود باشید. اعتیاد به مواد غذایی راه حل مناسبی برای تغییر حال و هوایتان نیست.