سلام به همراهان خوبم در وب سایت کلوب آموزش. امروز می خواهیم در مورد یک مبحث مهم امنیتی با شما صحبت کنیم که مطمئنا گه گاهی از وب سایت ها یا افراد در مورد آن چیزی می شنوید! به هر حال برای شما به عنوان یک عضو محیط مجازی لازم است از اصطلاحات مهم خصوصا در حیطه امنیتی اطلاع پیدا کنید. اخیرا از یکی از دوستان شنیده بودیم که می گفت malware نوعی ویروس است که امکان گسترش ندارد! و یا اینکه با اطلاعات نا دقیق اهمیت این مفهوم را زیر سوال برده بود. از آنجا که احساس کردیم این مفهوم شاید برای شما هم نا آشنا باشد تصمیم گرفتیم در جهت آشنایی شما کمی در مورد malware و ویروس صحبت کنیم تا بتوانید در امنیت کامل در بین اصطلاحات تکنولوژیکی زندگی کنید! البته مهم است بدانید که این ها چه هستند و چه می کنند و راه مقابله با آن چیست؟
اگر برای یک آموزش جدید و کوتاه آماده اید با هم به ادامه مقاله سری بزنیم …
malware چیست ؟
این کلمه که به صورت malicious software یا نرم افزار مخرب معنی می شود در واقع قطعه کد هایی است که توسط برنامه نویسان نوشته می شود تا به وسیله آن سیستم شما را آلوده کنند. حالا فرقی نمی کند که شما از سیستم برداشتتان چه باشد اما همینقدر که malware می تواند به آلوده کردن گوشی، تبلت و سیستم های رایانه ای شما مبادرت ورزد برای اهمیت آن کافی است. بعد از اینکه این نرم افزار مزاحم وارد سیستم شما شد کارهایی می کند که شما هرگز دوست ندارید! یعنی می تواند به کارهایی نظیر دریافت ایمیل های اسپم، یا حتی سرقت پسورد های شما کار malware است! تروجان ها روت کیت ها و کرم ها نوعی malware به حساب می آیند. بنابراین می توان گفت که malware یک نوع ویروس فناوری شده است. در واقع ویروس در مقایسه با malware کد یا برنامه ای است که به آلوده کردن فایل هایتان می پردازد دقیقا مثل ویروس های بیولوژیکی که سلول های بدن را آلوده می کنند! با این حال به نظر من malware مثل یک هیپنوتیزم می ماند که می تواند بدون اجازه شما اطلاعاتتان را ازتان بگیرد!
در واقع می توان گفت که هم اکنون ویروس های رایانه ای بسیار کمیاب شده اند و محققان توانسته اند راه های بهتری برای آلوده کردن سیستم ها ابداع کنند.
با توجه به اینکه ویروس های کامپیوتری نایاب شده اند به نظر شما چرا کاربران همچنان از آن صحبت می کنند و آنتی ویروس نصب می کنند؟
از آنجا که ویروس مربوط به زمانی است که مردم در سال های ۱۹۸۰ تا ۹۰ تازه صاحب سیستم های کامپیوتری می شدند بنابراین تنها با اصطلاحی به نام ویروس آشنایی داشته اند ( حتی بدون دانستن چیستی آن ) و به مرور زمان این نام عام را بر روی همه نوع علل تهدید آور در اینترنت و دنیای مجازی و کامپیوتری گذاشته اند به همین علت این آنتی ویروس ها همچنان همراه مردم بوده اند.
اما سوال مهم این است :
چگونه از ورود malware ها در سیستم جلوگیری کنیم؟
مطمئنا هر فردی با خواندن این متن نگران می شود اما خوب است بدانید که چیزی به نام آنتی malware نداریم ! و تمام کارهای دفاعی توسط همین آنتی ویروس های رایج قابل کنترل است. کافیست آنتی ویروس شما همیشه فعال و به روز باشد. البته نکته مهم این است که سرویس هایی به نام آنتی اسپای وجود دارند که برای از بین بردن نرم افزارهای جاسوسی به نام اسپای یا spy بکار می رود که می تواند هر چند مدت یکبار سیستم خود را با آن بهینه و بررسی کنید.
توصیه ما به شما این است که آنتی ویروس خوب و ارزنده ای داشته باشید و دائم آن را به روز رسانی کنید.
امیدواریم که این اطلاعات که از اطلاعات شخصی و مقاله ای در پی سی ورلد بود اطلاعات خوبی نصیبتان شده باشد. به دوستانتان هم بیاموزید که malware چیست تا آن ها نیز در امن و امان زندگی مجازی خوبی داشته باشند.