عمل بخاردهی یکی از سریعترین و کارآمدترین راه ها برای پخت سبزیجات تازه است . جوشاندن در آب نیز به خوبی کار خواهد کرد اما سبزیجات در آب جوش بخشی از مواد مغذی خود را از دست می دهند . سبزیجات بخارپز مواد مغذی خود را حفظ می کنند و می توانند در مدت زمان برابری با جوشاندن ، سبزیجات را پخته شده ارائه دهند . به این ترتیب شما می توانید از آب جوش برای آماده سازی چیز دیگری مانند برنج استفاده نمایید .
گام ۱ :
سزیجات را بشویید و آنها را داخل یک سبد یا صافی قرار دهید .
گام ۲ :
صافی یا سبد را در یک قابلمه قرار دهید ، طرفین صافی باید ورای کناره های قابلمه باشند . ( سبد بزرگتر از قابلمه ) . این اجازه می دهد که سبد یا صافی شما بر روی قابلمه به حالت تعلیق درآید .
گام ۳ :
مقداری آب را داخل قابلمه بریزید . این فرایند نیاز به آب زیادی ندارد . فقط به اندازه ی باشد که بتواند برای مدت زیاد بجوشد و کاملا تبخیر شود .
گام ۴ :
قابلمه را با دربی که کاملا سطح قابلمه را پوشش ندهد بپوشانید و مطمئن شوید که کاملا مهر و موم نشده و بخار قادر به فرار کردن از داخل قابلمه می باشد .
گام ۵ :
قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید . شعله را تا بالاترین میزان قرار دهید تا جایی که آب به مرحله ی جوش برسد . سپس شعله را در پایین ترین حرارت ممکن قرار دهید .
گام ۶ :
سبزیجات را برای مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بخارپز کنید . حواستان به آب باشد که حتما تبخیر شود .
گام ۷ :
سبزیجات پخته شده را میل کنید .
منبع : ehow