شنا هم ورزش هم تفریح

شنا معروف‌ترین، رایج‌ترین و بهترین ورزش تابستانی است. ورزشی، کم‌هزینه، پرتحرک و سرشار از فایده برای بدن که انجام آن در هر سنی و برای هر جنسی در هر جای جهان امکان‌پذیر است. ورزشی که اگرچه به لطف استخرهای سرپوشیده در تمام طول سال قابل انجام است؛ اما رایج‌ترین زمان آن تابستان است. این ورزش به‌رغم آن که به ظاهر از ورزش‌های کم‌تحرک است؛ اما از آنجا که تمام بدن را درگیر می‌کند، بسیار پرتحرک است و مزایای جسمی و روحی فراوانی دارد. در این قسمت کلوب آموزش بیشتر درباره این تفریح سلامتی‌بخش تابستانی با شما صحبت می‌کنیم.

 

انواع سبک‌ها

 

شنا فعالیتی فیزیکی توأم با تفریح است؛ ورزشی که همه افراد در هر سنی می‌توانند آن را انجام دهند. اگر شنا را به عنوان فعالیتی تفریحی برای سلامتی انجام دهید، می‌تواند به عنوان ورزشی کم‌برخورد اما پرتحرک در نظر گرفته شود که هم شما را سرحال نگه می‌دارد و هم ضمن داشتن فواید بدنی، آرامش و شادی را به شما منتقل می‌کند. شنا را می‌توان به اشکال مختلفی انجام داد که اصلی‌ترین سبک‌های ارائه آن کرال سینه، کرال پشت، قورباغه و فری‌استایل هستند. پروانه هم یکی از سبک‌های آن است؛ اما در همه نقاط کرال سینه رایج‌ترین روش تفریحی شناست.

 

شنا برای مسابقه

 

بعضی از افراد دوست دارند به حدی در شنا پیشرفت کنند که آن را مانند رشته‌ای در مسابقات ادامه دهند. باید گفت در این حالت ویژگی‌های سلامتی‌بخش و تناسب اندام شنا افزایش می‌یابد و به همان نسبت نیز بر جنبه‌های هیجانی و سرگرم‌کنندگی این ورزش افزوده می‌شود. عمده سبک‌های مورد استفاده در مسابقات شنا، کرال سینه، قورباغه و پروانه هستند که مسافت‌های تعیین‌شده برای آنها از ۵۰ متر طول استخرهای حرفه‌ای شروع می‌شود و به مسافت‌های بیشتر در آب‌های آزاد می‌رسد.

 

مزایای سلامتی‌بخش

 

شنا از جمله ورزش‌های فوق‌العاده‌ای است که در آن تمام عضلات بدن درگیر می‌شوند و طی آن باید تمام بدن خود را در مقابل مقاومت و نیروی آب به حرکت درآورید. برای همین مزایای متعددی برای سلامتی بدن دارد که مهم‌ترین آنها عبارتند از:‌
– با افزایش ضربان قلب در حد مطلوب، فشارها و استرس‌های بدنی را کاهش می‌دهد.
– باعث افزایش یافتن حجم و قدرت عضلات می‌شود و توان عروق خونی را بالا می‌برد.
– به سلامت بدن، تناسب اندام و بهبود عملکرد قلب و ریه‌ها کمک می‌کند.
– ماهیچه‌ساز است و آنها را پرورش می‌دهد.
– از آنجا که تقریباً تمام گروه ماهیچه‌ها و مفاصل را درگیر می‌کند، ورزش بدنی کاملی است.

 

۷ مزیت شنا

 

۱٫ آرامش‌بخش و تسکین‌دهنده فشارهای عصبی است.
۲٫ از راه‌های کنترل اضطراب است.
۳٫ فرم بدن را حفظ و به تعادل بیشتر آن کمک می‌کند.
۴٫ انعطاف‌ بدنی را بالا می‌برد.
۵٫ یکی از روش‌های درمانی ساده و بدون درد برای درمان بعضی از بیماری‌های مفصلی است.
۶٫ از بهترین روش‌های خنک شدن در روزهای گرم تابستانی است.
۷٫ امکان انجام آن در محیط‌های آبی متعددی وجود دارد.

 

چند نکته برای شروع

 

لطفاً قبل از اقدام به شنا این موارد را به خاطر بسپارید:‌
– حتماً شنا را کامل یاد بگیرید و به اندازه توان و مهارت خود شنا کنید.
– به استخرهای مطمئن، تمیز و مجهز به امکانات اضطراری با حضور حتمی نجات‌غریق بروید.
– پیش از شنا، با نرمش‌های مختلف عضلات و مفاصل خود را گرم کنید.
– طی شنا به میزان کافی آب آشامیدنی بنوشید.
– اگر تازه‌کار هستید، در شنا کردن زیاده‌روی نکنید.
– چنانچه مدت زیادی است ورزش نکرده‌اید یا مشکل خاصی دارید، پیش از شنا حتماً با پزشک مشورت کنید.

 

ابعاد روان‌شناسانه

 

در کنار همه مزایای متعددی که شنا کردن دارد، این ورزش آبی مزایایی هم برای ذهن و مغز دارد که در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم:
ورزشی انرژی‌زا
برخلاف بسیاری از ورزش‌ها، شنا این ویژگی را دارد که پس از انجام آن، انرژی شما چند برابر می‌شود. در واقع هیچ ورزشی به اندازه شنا در صبح زود، شما را سرحال و پرانرژی نمی‌کند و اگر استخری را سراغ دارید که صبح‌های خیلی زود تابستانی باز است، به آنجا بروید تا روز کاری‌تان را بسیار پرانرژی‌تر و فعال‌تر آغاز کنید.
تسکین‌دهنده استرس
شنا کردن، راهی مفرح برای تسکین استرس‌های ناشی از یک روز سخت کاری است. تماس با آب بسیار مفید است و کمک می‌کند تا ذهن و بدن شما به آرامش برسد. ریتم منظم بدن هنگام شنا، تماس با آب و تمرکز بر اجرای درست تکنیک‌ها باعث می‌شود تا نوعی آرام‌سازی ذهنی را تجربه کنید.
تماس‌های خوب اجتماعی
شنا از جمله ورزش‌هایی است که اگرچه انفرادی انجام می‌شود؛ اما شما در محلی مملو از افراد دیگر باید به آن بپردازید. در واقع استخرهای عمومی محل تجمع افرادی ورزش‌دوست هستند که در آنجا می‌توانید درباره شکل و مهارت شنا کردن خود با دیگران صحبت کنید. این تماس‌های کلامی کمک می‌کند تا حلقه‌‌های ارتباطی اجتماعی شما گسترده‌تر شود. وجود افراد از همه گروه‌های سنی هم نکته قابل توجهی در این گستردگی دامنه ارتباط‌های جمعی شماست.
تفریح و سرگرمی
شما می‌توانید در استخر با دوستان، اعضای خانواده یا بچه‌های خود شنا و تفریحی دسته‌جمعی را تجربه کنید. به خصوص در تابستان می‌توانید شکل تازه‌ای از با هم بودن و تفریحات خانوادگی را تجربه کنید که در بالا بردن روحیه همه افراد خانواده تأثیر دارد.
تازه شدن روحیه
از آنجا که شنا باعث افزایش حجم منطقی عضلات و کنترل مناسب وزن و در نهایت تناسب اندام می‌شود، به افزایش حس اعتماد به نفس و رضایتمندی شخصی شما کمک می‌کند. همچنین این ورزش آبی باعث می‌شود تا در لحظاتی که خسته هستید یا احساس افسردگی می‌کنید، روحیه خود را بهبود ببخشید و حال بهتری پیدا کنید.

۱۰ تکنیک ساده برای بهتر شنا کردن

 

۱٫ هرگز پیش از نرمش کامل، در استخر نپرید. چند دقیقه نرمش کمک می‌کند تا جریان خون در بدن شما به سرعت مناسبی برسد و ماهیچه‌ها برای تحمل وزن و فشار آب آماده‌تر شوند.
۲٫ تنفس صحیح هنگام شنا، از کلیدی‌ترین راه‌های ارتقای تکنیک شنا کردن است؛ بنابراین همیشه وقت بگذارید و روش‌های نفس‌گیری خود را در سبک‌های مختلف شنا کردن بهبود ببخشید.
۳٫ به استخرهای خیلی شلوغ نروید؛ زیرا ضمن آن که امکان آلودگی بیشتری دارند، فرصت و امکان کافی را برای افزایش مهارت‌های شنا کردن در اختیار شما قرار نمی‌دهند. در مکان‌های خلوت‌تر راحت‌تر می‌توان مهارت‌های فردی شنا را ارتقا داد.
۴٫ پس از هر بار شنا کردن حتماً تمام وسایل و تجهیزات خود را بشویید تا کلر روی آنها باقی نماند و عمرشان طولانی‌تر شود.
۵٫ لوازم مخصوص شنا را حتماً از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید؛ زیرا الزاماً آنچه در فروشگاه‌های لوکس و با ظاهر جذاب عرضه می‌شود، دوام و کیفیت لازم را ندارد و ممکن است پس از چند جلسه شنا، کارآیی خود را از دست بدهد.
۶٫ ورزش‌های آبی به اندازه مفرح بودن‌شان خطرناک نیز هستند؛ بنابراین بدون توانایی کافی، اقدام به انجام کارهای خاص و شوخی نکنید. ضمن آن که نباید بدون تمرین کردن و افزایش دادن توان فردی مسابقه دهید.
۷٫ شنا کردن به طور دائم باعث می‌شود که کلر موجود در آب استخر به مرور به پوست سر و موهای شما آسیب بزند. بنابراین بهتر است ضمن شست‌وشوی بدن و سر پس از شنا، هنگام داخل شدن به آب از کلاه‌های مخصوص شنا استفاده کنید.
۸٫ تجهیزات شنا کردن وسایلی فانتزی نیستند؛ بلکه برای بهبود کیفیت شنا کردن به آنها نیاز دارید. بنابراین با همراه داشتن وسایل کافی به استخر بروید که عینک، مایو، کلاه، گوش‌گیر و بینی‌گیر از مهم‌ترین و اصلی‌ترین‌ آنها هستند.
۹٫ استفاده از عینک به شما کمک می‌کند تا دید بهتری داشته باشید و زیر آب یا روی آن بتوانید به راحتی مسیر پیش روی خود را ببینید. باز بودن چشم‌ها در هنگام شنا به بهتر حرکت کردن شما در آب کمک زیادی می‌کند.
۱۰٫ تا زمانی که مهارت کافی برای شنا در استخر پیدا نکرده‌اید، وارد آب‌های باز مانند دریا، رودخانه و دریاچه نشوید؛ زیرا کیفیت این دو شنا از یکدیگر متفاوت است.

درباره‌ی

همچنین ببینید

آموزش انتخاب موسیقی مناسب برای ورزش کردن

شما هنگام ورزش به موسیقی گوش می کنید؟ آیا می دانید که گوش کردن به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

عطر و ادکلن ارشاکو