شیرینی پزی و پخت کیک یکی از جالب ترین و دل انگیز ترین بخش های آشپزی است و در عین حال نکات ریزی را در دل خود دارد که با بکارگیری آنها و در واقع فوت و فن های کیک پزی می توانید بهترین و خوشمزه ترین کیک را در منزل طبخ نمایید .
- آردی که در اغلب کیک ها به کار برده می شود ، آرد سفید است .
- قالب را بهتر است در طبقه ی اول فر از طرف پایین قرار دهید .
- بهتر است کیک را در کیسه ی نایلون یا ظرف دربسته ، نگهداری کنید تا نرم بماند .
- تمام مواد را یک ساعت قبل از پخت در بیرون از یخچال گذاشته تا همه ی مواد هم دما شوند .
- حدودا ۱۵ دقیقه قبل از پخت ، فر را روشن کنید تا گرم شود .
- معمولا کیک و شیرینی هایی که دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد ، پخته می شوند اما کیک و شیرینی هایی که ریز و کوچک هستند ( به جز شیرینی هایی که زرده یا سفیده ی زیادی در آنها بکار رفته ) حرارت زیاد و وقت کمتری برای پخت نیاز دارند .
- اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می شود که روی آنها پخته و وسط خمیری و خام بماند . اگر این حالت پیش آمد بهتر است یک تکه فویل را چند لایه کرده و روی شیرینی قرار دهید به نحوی که به شیرینی آسیب نرسد و دوباره آنرا در فر قرار دهید . در اینصورت وسط شیرینی نیز پخته خواهد شد .
- مواد را بعد از مخلوط کردن نباید زیاد بهم بزنید چون پف کیک را از بین می برد . بهتر است از بکینگ پودر به جای جوش شیرین و بالعکس استفاده نکنید چون کیفیت کار را تغییر می دهد .
- بکینگ پودر برای کیک هایی استفاده می شود که مدت زمان طولانی تری برای پخت در فر دارند و جوش شیرین دقیقا برعکس یعنی زمانی باید از جوش شیرین استفاده کرد که کیک ، زمان پخت کمتری نسبت به بکینگ پودر نیاز دارد .
- برای هر ۱۲۵ گرم آرد سفید ۱ قاشق مربا خوری بکینگ پودر استفاده می شود . اگر بکینگ پودر زیاد استفاده شود باعث لاستیکی شدن کیک می شود .
- شکر سرخ و شکر سفید را می توان به جای هم مصرف نمود ولی در مورد پودر قند باید همان را بکار برد .
- اگر در کیک ، جوش شیرین زیادی به کار برده شود ، باعث تلخی ، پف کردن و بالا آمدن سریع کیک می شود .
- اگر خواستید میوه های خشک و یا کشمش را در مواد کیک بریزید ، باید میوه ی خشک را در سینی ریخته چند دقیقه ای در فر بگذارید تا گرم شود سپس در آرد غلتانده و در مواد کیک بریزید .